Wie zijn wij?

Mijn naam is Martin Rijke, 33 jaar, geboren en getogen in Apeldoorn. Afgestudeerd psychomotorisch therapeut sinds 2009. In 2014 heb ik de master psychomotorische therapie afgerond.

Naast mijn stages als therapeut met zowel kinderen, jongeren, volwassenen als mensen met een verstandelijke beperking heb ik ook drie zomers in Frankrijk gewerkt in een animatie team. Mijn buitenlandstage heb ik gelopen in Ethiopië.

Van 2010 tot 2016 werkte ik als psychomotorisch therapeut met kinderen en jongeren bij Intraverte (www.intraverte.nl). Sinds 2014 woon ik in IJsselstein en heb ik RijkePMT opgericht. In 2016 heb ik RijkePMT uitgebreid.

Ik heb een fascinatie voor de ontwikkeling van mensen. Je lijf en je hoofd in interactie met anderen. Al vanaf (en voor) de geboorte is een persoon in ontwikkeling en er zijn zo ontzettend veel factoren die daarbij een rol spelen. Als de ontwikkeling van een kind uit balans is, dan is het de kunst om te herkennen waar dit door komt en om dit (zo nodig) zo effectief mogelijk bij te sturen. Dit is een zoektocht voor mij samen met het kind, de ouder en de leerkracht.

Door een stagnatie in de ontwikkeling tijdig te herkennen en effectief bij te sturen, kunnen grotere problemen in de ontwikkeling op latere leeftijd kunnen worden voorkomen.

Vaak is een simpel inzicht in je eigen gedragspatronen of een specifieke vaardigheid voor het omgaan met moeilijke situaties voldoende om weer lekker in je vel te komen. Om dit voor elkaar te krijgen draait het voornamelijk om contact en afstemming op de ander. Daar ligt volgens mij mijn belangrijkste kwaliteit in de behandeling.

Sinds 2016 heb ik de kans gekregen om naast mijn werk als therapeut ook als leerkracht te gaan werken in het basisonderwijs. In 2018 heb ik mijn lesbevoegdheid officieel gehaald. Het werken als leerkracht geeft mij de kans om de ontwikkeling van kinderen (en de betrokkenheid van ouders) op een andere manier dan als therapeut te volgen en te begeleiden. Dit is een enorme aanvulling op mijn professionele kennis en vaardigheden als therapeut en komt daarbij regelmatig goed van pas.

Naast mijn werk hou ik van korfbal, skaten en hardlopen. Ook geef ik graag korfbal training.

Ik ben lid van de NVPMT, de NFG, de RBCZ en de FVB en sta ingeschreven in het register van de vaktherapeutische beroepen (SRVB).


Mijn naam is Marit van de Mheen en ik ben 24 jaar oud.

In 2020 heb ik de minor psychomotorische therapie afgerond als onderdeel van de studie Pedagogische Wetenschappen (Universiteit Utrecht). Na een boeiende stageperiode ga ik met veel enthousiasme aan de slag bij RijkePMT.

Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd op het herkennen van gedrags- en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen en jeugdigen. Met deze opleiding ben ik in staat om te herkennen welke factoren de ontwikkeling van het kind bevorderen en welke steun nodig is bij problematische ontwikkelings- en opvoedingsvraagstukken.

In mijn werk als PMTer vind ik het belangrijk om naar de mogelijkheden van een kind te kijken en hoe je de kwaliteiten van het kind kan inzetten om te werken aan de hulpvraag.

Naast mijn werkzaamheden als PMTer volg ik mijn master Gezinspedagogiek aan de Universiteit Leiden.

In mijn vrije tijd ben ik vaak op het korfbalveld te vinden waar ik zelf speel maar ook training geef. Daarnaast ga ik regelmatig hardlopen, heb ik verschillende oppasadressen en heb ik kinderen begeleid met een stoornis in het autistisch spectrum.

 

  

Mocht u bij de aanmelding een sterke voorkeur hebben voor een mannelijke of een vrouwelijke hulpverlener, vragen wij u om dit in het aanmeldformulier te vermelden. Dit kan invloed hebben op de wachttijd.

 

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates