Wie ben ik?

131206-279 MobileMijn naam is Martin Rijke, 30 jaar, geboren en getogen in Apeldoorn. Afgestudeerd psychomotorisch therapeut sinds 2009. In 2014 heb ik de master psychomotorische therapie afgerond.

Naast mijn stages als therapeut met zowel kinderen, jongeren, volwassenen als mensen met een verstandelijke beperking heb ik ook drie zomers in Frankrijk gewerkt in een animatie team. Mijn buitenlandstage heb ik gelopen in Ethiopië.

Van 2010 tot 2016 werkte ik als psychomotorisch therapeut met kinderen en jongeren bij Intraverte (www.intraverte.nl). Sinds 2014 woon ik in IJsselstein en heb ik RijkePMT opgericht. In 2016 heb ik RijkePMT uitgebreid.

Ik heb een fascinatie voor de ontwikkeling van mensen. Je lijf en je hoofd in interactie met anderen. Al vanaf (en voor) de geboorte is een persoon in ontwikkeling en er zijn zo ontzettend veel factoren die daarbij een rol spelen. Als de ontwikkeling van een kind uit balans is, dan is het de kunst om te herkennen waar dit door komt en om dit (zo nodig) zo effectief mogelijk bij te sturen. Dit is een zoektocht voor mij samen met het kind, de ouder en de leerkracht.

Door een stagnatie in de ontwikkeling tijdig te herkennen en effectief bij te sturen, kunnen grotere problemen in de ontwikkeling op latere leeftijd kunnen worden voorkomen.

Vaak is een simpel inzicht in je eigen gedragspatronen of een specifieke vaardigheid voor het omgaan met moeilijke situaties voldoende om weer lekker in je vel te komen. Om dit voor elkaar te krijgen draait het voornamelijk om contact en afstemming op de ander. Daar ligt volgens mij mijn belangrijkste kwaliteit in de behandeling.

Naast mijn werk hou ik van korfbal, skaten en hardlopen. Ook geef ik graag korfbal training.

Ik ben lid van de NVPMT, de NFG en de FVB en sta ingeschreven in het register van de vaktherapeutische beroepen (SRVB).

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates